Prolaze godine a sa godinama i naša nadanja u donekle sređenu državu.
Nacija i narod imaju to pravo.Sami odlučiti koja će to politička i svjetonazorska stranka dobiti primat.
Svjedoci smo naizmječnog polaganja ‘prava’ na domovinu. Pa tako smo imali, a baštinimo i dalje političku dualnost u neozakonjem političkom braku. Stranka SDP koa politička i ina sljednica negdašnjeg SKH uspjela je u načinu preobrazbe iz totalitarnog miljea u posve navodno liberalni modus djelovanja. Uspjeli su u skoro tridesetogodišnjoj neovisnosti i samostalnosti RH, zagospodariti u važnom ciklusu po RH. U vrijeme predsjedanja Vladom pod palicom Ivice Račana, u Hrvatskoj je državi u prvoj polovici 2002. došlo je do nove bankarske krize. Britanski, talijanski, njemački i austrijski bankarski lobiji otkupili su 90% hrvatskih banaka.

Ivica Račan

Kako bi ostvarili prikriveni monopol, strani britanski bankarski lobi započeo je tajni rat protiv preostale konkurencije. Britanci su uz pomoć svog dugogodišnjeg suradnika, dilera Riječke banke koju su kupili Nijemci, uspjeli valutnim špekulacijama isisati gotovo sav kapital Riječke banke i prebaciti ga u jednu britansku banku. Naime, u trgovini devizama uvijek netko gubi, a netko dobiva. Koliko jedan izgubi, toliko drugi zaradi. Od početka 2001. izgubljeno je oko 100 milijuna USD, a sve su Guverner Rohatinski i ministar financija Linić morali kontrolirati i spriječiti, ali oni, slučajno ili namjerno, ništa nisu primijetili. Kada su Britanci isisali što su mogli, obavijestili su Nijemce što bi im se moglo dogoditi ako ostanu u vlasništvu Riječke banke.
To je razdoblje poznato(2000.-2003.), kao razdoblje i vrijeme najvećeg zaduživanja RH. Naime u tom razdoblju vlada Ivice Račana uspjela dug RH dovesti na 26 milijardi dolara, te time nadmašio 4 puta više nego što su iznosili dugovanja u vrijeme F.Tuđmana.

Ivo Sanader

Nakon ‘vladavine’ Ivice Račana , njega na tronu zamjenjuje HDZ i premijer Ivo Sanader.
Ni on se nije proslavio, dapače odveo je državu u ambis a sam abdicirao pod čudnim okolnostima. Nakon određenog vremena je uhićen prilikom pokušaja bijega. USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu podnio žalbu na prvostupanjsku presudu Ivi Sanaderu u predmetu Hypo i Ina-Mol, te traži da se bivšeg premijera sudi na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora, objavljeno je na internetskim stranicama DORH-a.
Ivo Sanader je postao prvi osuđeni premijer i ratni profiter u Hrvatskoj te mu je izrečena kazna od osam i pol godina zatvora. Pravomoćnu presudu su donijeli suci na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske Zdenko Konjić, Dražen Tripalo i Marin Mrčela. Sanader je zbog primanja mita šefa mađarskog MOL-a Zsolta Hernadija osuđen na deset godina zatvora no potvrđujući presudu na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske kazna mu je smanjena na osam i pol godina zatvora.

A nakon Sanadera i HDZ, imali smo Zorana Milanovića na čelu Vlade RH. Ta je vlada ostala upamćena kao najgora i po štetnosti svojih poteza, najneučinkovitija u povijesti samostalne i neovisne Republike Hrvatske. I što reći ususret novim parlamentarnim izborima 5.srpnja 2020. godine? Usput, budi rečeno,bivši najgori premijer RH a sada u svojstvu predsjednika Republike(sic?), raspisao je i odredio datum održavanja parlamentarnih izbora!?
Ne može čudnije i jadnije u prelijepom zavičaju naroda hrvatskog stoluje mazohizam najgore moguće vrste. Pa da smo imali imalo pameti ne bi dozvolili da nam potomci nelustriranih kadrova nekadašnje partije SKH/SDP i u potpunosti detuđmanizirani i odnarođeni HDZ vodi državu u propast trideset godina!? Odnosno, ona je već propala samo joj nema tko službeno reći.

Miroslav Škoro

Pružimo, dakle prigodu Domovinskom pokretu i dr.Miroslav Škori da ublaži potpuni sunovrat ovog mentalno i fizički iscrpljenog naroda.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.