Sramoćenje Hrvata potiču raznoliki unutrašnji i vanjski činioci. Postkomunisti prerušeni u lažne liberale i socijalne demokrate samodopadno predstavljaju sebe kao svjetlo, a sve konzervativno kao mrak.

U takvim okvirima posljednjih dvadeset i pet godina je izmišljena ustašizacija Hrvatske, koju propagiraju razne lijeve udruge civilnoga društva, mnogi književnici, filmski i kazališni redatelji, te sredstva javnoga propćavanja. U tome je aktivno i vodstvo Srba u Hrvatskoj, čiji čelnik nastoji očuvati srbsku etnokorupciju, odnosno privilegiranost iz prošlih vremena. Uostalom, zar se beneficije ne mogu i ne smiju produljiti te tako nastaviti sa opankavanjem i podrivanjem ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske!?Za situaciju u Hrvatskoj isti vele:-Evo sljedbenika poražene ustaške ideologije i promotora te politike u današnjoj Hrvatskoj, širitelja govora mržnje, pozivatelja na nasilje i negatora antifašističkih vrijednosti!?

A o današnjem buđenju velikosrpstva u Hrvatskoj, rehabilitaciji četništva u Srbiji te odgovornosti hrvatskih Srba – za agresiju na Hrvatsku – ni riječi!?

Zašto se u Hrvatskoj hrvatstvo tumači i doživljava negativno?

U tome osobito prednjače mnogi kojima ne smetaju francuski, engleski, američki nacionalizmi.Riječ je o sluganskom, malograđanskom mentalitetu nastalu pod stranim vlastima koje su stoljećima vladale Hrvatskom iz Beča, Budimpešte i Beograda. Tu se korijeni postojanja naših brojnih apartida: mađarona, talijanaša i autonomaša, srbofila i jugofila.

Nasuprot njima, oni što su zagovarali hrvatsku nacionalnu samosvijest bili su izloženi političkim progonima, uhićenjima, društvenom marginaliziranju te likvidacijama.

Tek povijesne nevolje, kakva je bila i srbočetnička agresija, budile su hrvatsku nacionalnu samosvijest, koja je bila temelj hrvatske pobjede u Domovinskom ratu.

Nakon te veličanstvene pobjede, jer nije sprovedena lustracija, novo-stari hrvatski apartidi opet pokušavaju naći nove gospodare u centrima moći, kao što su Bruxselles, London, Washingthon.

Svi oni koji danas u hrvatskoj državi usuđuju dovesti u pitanje komunistički metanarativ, koji je radom podobnih i angažiranih drušveno-političkih djelatnika odnosno ‘poštene inteligencije’ dobio i kvaziznanstveni oblik, riskiraju optužbu za revizionizam ili čak fašizam.

Tako ekspresno etiketiranje, ušutkavanje i discipliniranje povjesničara jasno ukazuje na totalitarnu staljinističku i/ili titoističku narav hrvatskih ‘antifašista’.

Po takvima bi se u današnjoj Hrvatskoj povijestna znanost trebala pisati po direktivi partijskih foruma kako je to priličilo vremenima titoizma, a ne putem slobode povjesničarskog istraživanja.Stoga ‘bauk revizonizma’ kako ga oni tumače nije nikakvo strašilo, nego je spaspnosni lijek za duhovno ozdravljenje cjelokupnog društva nakon izlaska iz terora jednoumlja.

U našem slučaju revizija prošlosti nije ništa drugo doli oslobađanje iz mreža totalitarnih laži u kojima se koprca današnja hrvatska zbilja. A govoriti tek ovlaš o temi gospodarstva koju je takav uspostavljeni i ustoličeni režim propagirao kao o ‘socijalističkoj zlatnoj eri’ je u najmanju ruku licemjerstvo i laž bez presedana.

Ta i takva ‘industrijalizirana’ država kao i njen ekonomski model je bankrotirao 1983.godine!

Osim laži i opsjena kojima se služio, uvelike je takav režim sprovodio brutalnu stranu svoje dominacije -eliminacija bilo koje oporbene misli. To je značilo fizička likvidacija protivnika.Koristeći se državnim terorizmom takva tvorevina je bila u samome vrhu komunističkog svijeta po broju i stupnju brutalnosti.

Jugoslovenska politička policija(UDBA/SDS), po nalogu najviših partijskih i državnih vlasti, ubila je 73 hrvatska politička emigranta diljem svijeta. Samo 6 ih je ubijeno do 1966. i smjene Aleksanda Rankovića, 48 ubijeno od 1966. do 1980., a 19 nakon smrti J.B.Tita, tijekom posljednjeg desetljeća komunističke vlasti.

Ex tvorevina(jugoslavija) je tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina XX.stoljeća bila jedna od najrepresivnijih komunističkih diktatura u Europi. A pragmatični Zapad je tepao tim monstrumima kao ‘liberalnim’, ‘demokratskim’!??

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.