Slijedom događaja koji neupitno upućuju na možebitni sukob u širem području novonastalih država na teritoriju nekadašnje Jugoslavije, Republika Hrvatska se može i mora othrvati tom višegodišnjem tempiranju ovakvog stanja.

Raznorazni medijski spinovi i paraobavještajna pomedatanja koji  svoje krakove podastiru i uvlače u sve pore hrvatskog društva, radeći pri tom ideološko medijsku zbrku stvaraju jednu podlogu za nove sukobe.

O kakvim snagama se tu radi?

Riječ je o dobro umreženoj paraobvještajnoj strukturi koja ima za cilj zadržati latentni pritisak na službenu vlast u RH podastirući poluinformacije i laži, usmjerene na dodatno potkopavanje institucija jedne suverene države. Pri tomu se ne biraju sredstva i na udaru se nalaze ne samo predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nego i sam ministar obrane Republike Hrvatske te legendarni ratni zapovjednik, general-bojnik Damir Krstičević. Razvidna je ta sveukupna pompa koja pripremjući jedan teren, uvodi u svoj način i metodu djelovanja, alegorijsku i stvarni slijed događaja iz naše bliže prošlosti. Dodatno začinavajući slijed stvarnih događaja i ljudi jednim lažnim prikazom o možebitnoj krivnji tadašnjeg  a slijedom događaja i trenutnog vodstva. Ovakvo smjernice specijalnog rata ide u smjeru stvaranja kaotičnog  stanja na teritoriju RH, a slijedom toga i prenošenje takvih metoda u susjednu BiH.

To sveukupno daje novo svjetlo nedefiniranog, neudlučnog i nesigurnog stanja u Bosni i Herecegovini.

RH treba podvuči oštru crtu prema svim oblicima specijalnog rata usmjerena na ustavnopravni poredak Republike Hrvatske. Ne dozvoliti ni pod koju cijenu cijepanje ili moguću realizaciju dualnog, vojno – političkog puta kakvog smo imali na samim početcima Domovinskog rata uzrokavnog srpskom agresijom početkom devedesetih godina prošlog stoljeća!

Na takav način razjedinjeni mi postajemo jedan laki plijen i nismo u stanju se izboriti za ona prava kojima kao konstituitivni narod vape Hrvati u BiH.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.