Predstaviti ćemo osobe koje na izravan način, svojim djelovanjem oblikuju ili su oblikovali javno medijski prostor u Republici Hrvatskoj. Dotične osobe nisu samo oblikovale mijenje nego i političku stvarnost jedne nacije. Oni su vladari iz sjene i/ili su usmjeravali ritam društva. Zaštićeni kao bijeli medvjedi nakon trećesječanjskog prevarta 2000-te. Nedodirljivi bosovi.

Viktor Ivančić

Rođen je 8. lisopada 1960. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Član je splitskog Feral Tribunea koji je kao podlistak Slobodne Dalmacije izlazio krajem 80-tih. Početkom rata u Hrvatskoj zajedno sa svoja dva kamarada osniva tjednik Feral Tribune gdje se hvale kako su Bogu(mili) ali ni vragu nisu mrski. Ovo drugo se pokazalo istinutijim. U tijeku rata dolazi u žižu javnosti kad se obratio vapijućim glasom jer je mobiliziran u HV. U rijetkim javnim nastupima mumlja. Rasputinovske fizionomije. Živi u nevjenčanom braku sa urednicom Heni Erceg i njihovom kujicom po koju je slao automobil dok su zaposlenici Ferala bivali uskraćivani za plaće. Navedeni par iskazuje posebnu sklonost ka nekretninama. Danas djeluje u srpskim Novostima odakle je uputio vapijuće-histerični proglas povodom puštanja na slobodu hrvatskih generala 2012.godine. Sorosev posinak.

Područje djelovanje: hrvatski domovinski rat i Katolička crkva

Boris Dežulović

Boris Dežulović (20. studenog 1964., Split)

Drugi jurišnik iz pomenutog tria. Najviše eksponiran. Po prezimenu bi se reklo vlaškog porijekla jer u istom ima korijen prefiksa Dež-ul. Napustio prvi Feral vjerovatno ljubomoran na Heninu kujicu koja je imala sopstveni prijevoz i vozača ali ne želi o tome javno govoriti kao pravi konspirant. Jasan u izričaju. Živi na relaciji Split-Beograd kamo ga je kaže odvukla stara ljubav. Zapamćen po tome da je da je sa agresorskom JNA ušao u razrušeni i izmučeni Vukovar. Radi i djeluje u EPH izdanjima. Sorosev posinak.

Područje djelovanja: hrvatski domovinski rat i Katolička crkva

Predrag Lucić

Predrag Lucić (Split, 12. veljače 1964. – Split, 10. siječnja 2018.)

Treći iz trijumvirata Feral. Najnepoznatiji široj javnosti u odnosu na svoja dva poratna druga. Ima nastup rezignirane indijanske babe. U javnim nastupima priča sporo i nepovezano želeći ostaviti dojam zapostavljenog mudraca. Nosi kosu vezanu u rep gumicom koja je srasla sa vlasima glumeći da mu je to imiđ maloljetnog delikventa zaostalog u razvoju. Sorosevo posinče.

Područje djelovanja: hrvatski domovinski rat i Katolička crkva

Matija Babić

Vlasnik Indexa. Portala koji svojim gledateljima nudi sise i guzice i poneku brižno sastavljenu informaciju iz obavještajnog miljea. I dok se za trijumvirat iz Ferala može reći da imaju duha ovaj mamlaz je oličenje tuposti. U javnom nastupu frflja i mrmlja nepovezane i nerazumljive rečenice. Po vlastitom priznanju dok je gluvario 90-tih dobio je poziv od Sorosa koji ga je odabrao po ne znam kojim kriterijima koji su se očito srozali i ponudio mu pozmašnu sumu kako bi blatio Tuđmana.

Područje djelovanje: hrvatski domovinski rat i Katolička crkva

Ante Tomić

Split, 22. travnja 1970.
Splićanin imotskog porijekla. Nosi karikaturalni šešir kako bi cijelom Splitu i svijetu pokazao kako u njemu više nema zaostalih vlaških gena. Svojevremeno pokušao održati književnu večer u zavičaju odakle je otjeran uz podignute pesti bijesnih mještana. U javnom nastupu karikaturalan i spor, nepovezanih rečenica. Piše u EPH izdanjima.
Područje djelovanje: hrvatski domovinski rat i Katolička crkva

Denis Kuljiš

Denis Kuljiš(1951.-2019.)

Svojom pojavom bio je hodajuća promidžba za McDonald’s. Prijeratni urednik Poleta omladinskog lista pod kontrolom SDS(Službe Državne Sigurnosti) kojom se pokušavao stvoriti kontrolirani dojam o buntovnoj mladeži redom sve sinovima JNA oficira i partijskih sekretara. U nezavisnoj Hrvatskoj ta pogana sorta je preuzela kontrolu nad svim društevnim silnicama. Kako i zašto, to je misterij. U svojim javnim nastupima je često hropćao, frfljao i hukćao kao parna lokomotiva, kojoj upravo nedostaje ugljena što i ne čudi s obzirom na svoju tjelesnu težinu. Vjerovali ili ne, u svojim tekstovima imao je običaj izrugivati se sa fizičkim izgledom svojih žrtava.

Područje djelovanje: hrvatski domovinski rat i Katolička crkva

Miljenko Jergović

Sarajevo, 28. svibnja 1966.

Novinar i književnik. Za vrijeme rata zbrisao iz opkoljenog Sarajeva i pisao za ugašenu Nedjeljnu Dalmaciju odakle je pisao vrlo ratoborne pokliče prema Srbima. Prije rata upao u žižu javnosti po prijeratnom tulumu gdje su isto tako obijesna dječica komunističkih funkcionera koju je organizirala pompozna srbijanska metresa Isidora Bjelica pravila kolačiće u obliku svastike koje je prema Izidorinom svjedočenju skoro sve smazao Miljenko Jergović. Kad je rat minuo ojunačio se i počeo pisati o hrvatskom nacionalizmu, uskogrudnošću i mraku hrvatske nacije. Pokušava pisati neke knjige nad kojim udivljenje prosipaju njegovi kolege iz orjunaškog kružoka. U javnom nastupu bezličan i nesuvisao.

Područje djelovanje: hrvatski domovinski rat i Katolička crkva

Ivica Đikić

Rođen je 1977. godine u Tomislavgradu( Duvno)

Živi dokaz da i ‘ustaško’ Duvno(Tomislavgrad) može dati kvalitetnog orjunaša baš kao i Imotski. Prešao put od suradnika u TRN-u ( Tomislavgradskih ratnih novina) do urednika srpskih Novosti što je jednako kao kad bi iz Mossada prešli u Hamas!?? Napisao hagiografiju o Stipi Mesiću. U javnom nastupu valja ubrzane besmislice kao da želi što prije pobjeći od svojih nebuloza.

Područje djelovanje: hrvatski domovinski rat i Katolička crkva

Ante Nobilo

Rođen 04.12.1950. u Splitu. porijeklom je iz partizanske obitelji iz Lumbarde s otoka Korčule.

Dolazi nam iz odvjetničkog miljea. Također jakog uporišta integralnog jugoslavenstva.

Bio je i reprezentativac Jugoslavije u karateu, a srpski mediji prenose kuriozitet koji je istinit (potvrđen iz više izvora uglednih Hrvata):

Pamti se njegova borba s ustaškim emigrantom Mirom Barišićem, na Svetskom prvenstvu karatea 1978.u Oklahoma City u SAD-u, koju je Nobilo izgubio. Barešić je nastupao za Paragvaj, pa je zahtjevao da se na dodjeli medalja uz zastavu te zemlje istakne i Hrvatska, a Nobilo se, okrenuo prema Barišiću, pljunuo ga i opsovao mu majku ustašku.

O Nobilu se mogu napisati romani, ali teško da bi bili duhoviti. Njega najbolje opisuje njegova žena:

-Prebio me je tako da su mi napukle nosne kosti, na gornjoj je usni bio podljev, a na leđima sam s obje strane imala ogrebotine.

Nastavlja se…

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.